Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 39
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W poniedziałek, 8 listopada w łódzkim Gastronomiku odbyły...
fot. Grzegorz Gałasiński

Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi edycja jesienna: Smakujemy Niepodległość. Sprawdź ceny i menu

W poniedziałek, 8 listopada w łódzkim Gastronomiku odbyły się warsztaty dla młodzieży, które poprowadził Jakub Wolski, uczestnik VI edycji programu „Hell’s Kitchen”. Pod jego kierunkiem uczniowie poznawali tajemnice polskiej, niepodległościowej kuchni, a w szczególności - potrawy z dzika i daniela. Zdobyte umiejętności uczniowie zaprezentują podczas uroczystej kolacji z okazji Święta Niepodległości 11 listopada w kawiarni Alegoria Muzeum Pałacu Herbsta - Oranżeria. W menu: przystawka - tatar z daniela, danie główne – gulasz z dzika i daniela, grzybowy pęczak, karmelizowane warzywa korzeniowe, deser – jabłkowe crumble z cynamonem, własnej roboty lody jeżynowe, kruszonka sosnowa, bita śmietana.

Zobacz również

Groźny wypadek w Nowej Wsi na Koziegłowskiej. Dzieci trafiły do szpitala

NOWE
Groźny wypadek w Nowej Wsi na Koziegłowskiej. Dzieci trafiły do szpitala

Dzień Flagi. Czy wiecie, że zawdzięczamy je mieszkańcowi... Żywca?

NOWE
Dzień Flagi. Czy wiecie, że zawdzięczamy je mieszkańcowi... Żywca?

Polecamy

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek