Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi edycja jesienna: Smakujemy Niepodległość. Sprawdź ceny i menu
Uroczysta kolacja w Dniu Niepodległości
W poniedziałek, 8 listopada w łódzkim Gastronomiku odbyły się warsztaty dla młodzieży, które poprowadził Jakub Wolski, uczestnik VI edycji programu „Hell’s Kitchen”. Pod jego kierunkiem uczniowie poznawali tajemnice polskiej, niepodległościowej kuchni, a w szczególności - potrawy z dzika i daniela. Zdobyte umiejętności uczniowie zaprezentują podczas uroczystej kolacji z okazji Święta Niepodległości 11 listopada w kawiarni Alegoria Muzeum Pałacu Herbsta - Oranżeria. W menu: przystawka - tatar z daniela, danie główne – gulasz z dzika i daniela, grzybowy pęczak, karmelizowane warzywa korzeniowe, deser – jabłkowe crumble z cynamonem, własnej roboty lody jeżynowe, kruszonka sosnowa, bita śmietana.
Kolacji towarzyszyć będzie jazzowa muzyka w wykonaniu Trio Michała Schaba.
Zaproszenia na kolację można było nabyć poprzez stronę internetową Festiwalu (www.festiwaldobregosmaku.eu). Tam także znajduje się lista restauracji i kawiarni wraz z proponowanym menu oraz cenami dań i deserów. Można je odwiedzać w dniach 11-14 listopada br.
LOKALE, CENY - KLIKNIJ DALEJ