Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Cenną książkę wypada oprawić. Pan Henryk, introligator, na brak pracy nie narzeka

NOWE
Cenną książkę wypada oprawić. Pan Henryk, introligator, na brak pracy nie narzeka

Junak 712. Nowy skuter na prawo jazdy kategorii B

NOWE
Junak 712. Nowy skuter na prawo jazdy kategorii B

Polecamy

Matura z języka polskiego na poziomie rozszerzonym. Tu będą odpowiedzi i arkusz

Matura z języka polskiego na poziomie rozszerzonym. Tu będą odpowiedzi i arkusz

W Polsce czy za granicą? Tak Polacy planują spędzać majówkę 2024

W Polsce czy za granicą? Tak Polacy planują spędzać majówkę 2024

Biegnij z Maczfit dla tych, którzy nie mogą! To już 11. edycja globalnego biegu

Biegnij z Maczfit dla tych, którzy nie mogą! To już 11. edycja globalnego biegu