3 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/c3/50/61e14f6b9f5d1_o_large.jpg)
fot. simpson33/123rf
Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka
Wyrównanie poziomu cukru we krwi
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.
Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.