Wege Festiwal na Piotrkowskiej 217
Wege Festiwal Łódź zaprasza na roślinne dania już w weekend 27-28 kwietnia. Kupimy tam nie tylko wegańskie rarytasy. Wege Festiwal odbędzie się na Piotrkowskiej...
Co ty wiesz o grillowaniu?
Grillowanie to nasza dyscyplina narodowa. Nawet najlepszym zdarza się jednak popełnić podstawowe błędy. Sprawdź swoją wiedzę na temat zasad grillowania -...
Jakie restauracje biorą udział w Restaurant Week?
Rozpoczęły się już internetowe rezerwacje stolików na wiosenny Restaurant Week. W tym sezonie festiwal potrwa od 3 do 17 kwietnia. W wybranych lokalach...
Studniówka II LO w Łodzi [ZDJĘCIA]
Studniówka II LO w Łodzi w 2019 roku. Zobaczcie zdjęcia z balu uczniów II liceum w Łodzi. Zabawa odbyła się w Białym Pałacu.
Zrób ogórki małosolne. To nic trudnego [PROSTY PRZEPIS]
Trzy, cztery dni stania w słoju i możesz się cieszyć pysznymi, domowymi, ogórkami małosolnymi do obiadku (do kanapek i sałatek też są idealne). Zrobić je jest...
10 sposobów jak pozbyć się muszek z kuchni
Muszki owocówki latem i jesienią mogą stać się prawdziwym utrapieniem. Kolonizują nasze kuchnie i stadami fruwają nad zlewem, blatem bufetu i stołem. Bardzo...
Dziś Międzynarodowy Dzień Falafela
Międzynarodowy Dzień Falafela obchodzony jest 12 czerwca. Kotleciki z cieciorki na stałe wpisały się nie tylko w dietę wegetarian, ale także poszukiwaczy...
Weekend z kuchnią azjatycką w Łodzi
Trwa łódzka przygoda z kuchnią azjatycką w Before Food Market. Na Piotrkowskiej 217 ruszył weekend ze smakami Azji
Tradycyjny jarmark na Piotrkowskiej [ZDJĘCIA]
W niedzielę na ul. Piotrkowskiej - na odcinku od ul. Zamenhofa do ul. Tuwima odbędzie się jarmark, na którym można kupić m.in, artykuły spożywcze, ozdoby,...
Jarmark Regionalny w Tulipanie
Tradycyjnie wypiekane chleby, swojskie wędliny, domowe ciasta - to tylko niektóre produkty, jakie będzie można kupić podczas Jarmarku Regionalnego w centrum...
Park Śniadaniowy w Parku Źródliska
Park śniadaniowy po raz kolejny gościł w Parku Źródliska. Potrawy śniadaniowe serwowało tam trzynastu wystawców.
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Ogrody
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Wyroby tekturowe
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 5 miesięcy temu w kategorii Straż pożarna